סרום

תעשיית הקוסמטיקה השאילה את השם סרום מעולם הרפואה, שבו הסרום הוא נסיוב שמפיקים מדם ומשתמשים בתכונותיו לריפוי והגנה. הראשונים שנתנו לתכשירי הטיפוח את השם שאלו את התכונות הוויזואליות של החומר נוזל צמיגי שקוף מבלי להתיימר לשייך לו גם את התכונות הכימיות של הנסיוב הרפואי.

כאשר לשם התכשיר נוספת המילה סרום , הכוונה היא לתכשיר שבו יש חומרים פעילים בריכוז גבוה מהרגיל, שנועד לתת עזרה ראשונה ומידית לעור. חלק מהחומרים הפעילים אמור לחדור לתאי האפדרמיס החיים בשכבת העור העליונה, ולהתערב בתהליכי חידוש התא.

תכשירי הסרום מיועדים לכל הגילאים, כאשר אצל נשים צעירות הוא יעזור לשמור על מרקם גמיש, ואצל המבוגרות הוא ישמש כמשקם נזקים מצטברים של שמש, גיל, וזיהום סביבתי. חלקם גם תורמים למיצוק חיצוני מידי של העור הנפול, אולם התוצאה המושגת בדרך כלל היא זמנית בלבד.

בתכשירי הסרום משתמשים לפחות פעמיים בשנה בעונות המעבר. יש נשים שמשתמשות בתכשיר בתדירות גבוהה יותר, לפי נתונים אישיים של מצב העור. בדרך כלל מומלץ להשתמש בו במשך חודש ימים (פרק הזמן של מחזור ההתחדשות של השכבה הקרנית העליונה בעור), אבל לכל מותג יש המלצות ספציפיות, התלויות בריכוז החומרים ובסוג האריזה כמו אמפולות לשימוש יומי, מסכות או תחליבי לחות. ישנם תכשירי סרום המיועדים לשימוש מתחת לתכשיר לחות, הזנה או מסכה, וזאת על מנת להגביר את האפקט על העור, אולם מומלץ להשתמש בתכשירים לפי הנחיות היצרן.

בגלל תכולתו המרוכזת של התכשיר הוא יקר יותר מתכשיר טיפוח רגיל, זאת גם הסיבה מדוע הוא לא מיועד בדרך כלל לשימוש רצוף וקבוע, אבל מבחינה קוסמטית אין שום מניעה להשתמש באופן יומיומי. צריך רק לזכור שברוב תכשירי הסרום אין מסנני קרינה לכן מומלץ להגן על הפנים עם תכשיר הגנה לפני שיוצאים מהבית.